Vi hjälper dig att starta bolag

Att driva företag är en spännande och utmanande resa, men det betyder inte att man måste klara allt på egen hand. Vi finns här för att dela vår expertis och erfarenhet till dig som är i fasen att starta eget företag.

Starta eget företag

Vi erbjuder omfattande hjälp och rådgivning inom flera områden för dig som funderar på att starta eller redan driver företag. Oavsett om du har en tydlig affärsidé eller bara drömmer om att bli egenföretagare, är vi redo att stötta dig. Vi hjälper dig att navigera genom alla steg, från att skriva en affärsplan och registrera bolaget till allt som rör företagets ekonomi. Vårt mål är att göra din startsträcka så smidig som möjligt.

Hjälp med allt ifrån ansökan och registrering till rådgivning

Att starta ett företag innebär en del administrativa uppgifter som kan kännas överväldigande. Vi hjälper dig med allt från att fylla i ansökningar och registrera ditt företag hos Bolagsverket och Skatteverket till att ge råd inom affärsutveckling, juridiska frågor och skatteplanering. Vi ser till att du får rätt information och de verktyg du behöver för att lyckas.

Hjälp med bokföring för nystartade bolag

Bokföring är en viktig del av att driva företag och kan vara en utmaning för nystartade företag. Vi erbjuder bokföringstjänster som passar befintliga såsom nya företag. Med vår expertis inom redovisning hjälper vi dig att hålla ordning på ekonomin så att du kan fokusera på att växa ditt företag.

Vad har ett nytt företag för bokföringsskyldigheter?

Som ny företagare är det viktigt att veta vilka bokföringsskyldigheter man har. Alla företag i Sverige måste bokföra sina affärshändelser löpande. Det betyder att du måste registrera alla inkomster och utgifter samt upprätta bokslut och årsredovisning. Vi hjälper dig att skapa en bokföringsplan som passar ditt företag och säkerställer att du följer alla regler.

Medarbetare Hjälper företagare att starta bolag

Vilken företagsform ska man satsa på och välja? Vad passar din verksamhet?

Att välja rätt företagsform är avgörande för ditt företags framgång. Det finns flera olika företagsformer att välja mellan, och varje form har sina fördelar och nackdelar beroende på vad din verksamhet kräver och dina mål.

När passar det att starta Enskild firma?

En enskild firma är den enklaste och vanligaste företagsformen för små företag. Det är lätt att starta och kräver mindre administrativt arbete. Som ägare har du fullt ansvar för företagets ekonomi men bär även ansvar personligt för eventuella skulder.

För vem är Handelsbolag ett bra val?

Handelsbolag är ett bra alternativ om ni är två eller flera personer som vill starta företag tillsammans. Alla delägare delar på ansvar och risk, vilket kan vara en fördel om ni vill satsa gemensamt. Handelsbolag kräver inget startkapital.

Aktiebolag

Aktiebolag passar dig som planerar att växa eller ha en större verksamhet. Det kräver ett startkapital på minst 25 000 kronor och innebär att ägarna har begränsat personligt ansvar för företagets skulder. Aktiebolag kan också vara mer attraktivt för investerare och vid rekrytering av anställda.

FAQ - Vanliga frågor om att starta eget

Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna som nya företagare har.

Kostnaden för att starta eget företag varierar beroende på vilken företagsform du väljer och vilken typ av verksamhet du ska bedriva. Enskild firma kan man starta och ansöka om till Skatteverket och denna del kostar ingenting. För aktiebolag (privat AB) krävs ett startkapital på minst 25 000 kronor.

Att starta en enskild firma och ansöka om F-skatt / FA-skatt hos Skatteverket kostar ingenting.

Om man däremot vill skydda sitt företagsnamn inom den bransch man är verksam inom, kostar detta från 1200 kronor. Detta görs hos Bolagsverket och är viktigt för ensamrätten över företagsnamnet men även ett krav att göras i vissa scenarion.

För att starta ett aktiebolag behöver du ett aktiekapital på minst 25 000 kronor (500 000 kronor för publika aktiebolag).

Dessutom tillkommer registreringsavgifter hos Bolagsverket som ligger på cirka 1 900 kronor om du registrerar elektroniskt.

Ja, det finns möjlighet att få bidrag för att starta eget företag. Exempelvis erbjuder Arbetsförmedlingen starta eget-bidrag till arbetslösa som vill bli egenföretagare.

Det finns även andra bidrag och stöd beroende på din verksamhet och var i landet du befinner dig.

Nej, för att driva företag i Sverige behöver du ha en F-skattsedel. F-skatt innebär att du själv ansvarar för att betala in dina skatter och avgifter.

Utan F-skattsedel kan du inte fakturera dina kunder korrekt. Som bevis för att man betalar F-skatt har man även F-skattsedel/F-skattebevis.

Valet mellan enskild firma och aktiebolag beror på din verksamhets behov och din egen situation. Enskild firma är enklare och billigare att starta, medan aktiebolag erbjuder fördelar som exempelvis begränsat personligt ansvar, möjlighet till utdelning, fördelar när man ska anställa personal och större trovärdighet.

Vi kan hjälpa dig att analysera vad som passar bäst för just din verksamhet.

Ja, det finns ingenting som att du inte får bokföra själv, men vi rekommenderar att man tar hjälp redovisning & bokföringen. Digital bokföring är både säkrare och mer effektivt och minskar risken för fel.

Ja, alla företag måste bokföra sina affärshändelser löpande. Hur ofta du behöver bokföra beror på omfattningen av din verksamhet, men minst en gång i månaden är en bra riktlinje för att hålla ordning på ekonomin och följa lagkraven.

När du startar eget företag är det viktigt att ha en tydlig affärsidé och affärsplan. Gör noggrann research om din marknad och dina konkurrenter och se till att du har tillräcklig finansiering.

Rådfråga oss som experter inom bokföring, juridik och ekonomi för att säkerställa att du gör rätt från början. Vi finns här för att guida dig genom varje steg på vägen.

Berätta vad ni behöver hjälp med!

Du är varmt välkommen att kontakta oss för att bli kund, eller har frågor kring hur vi kan utveckla ditt företag.

OMDÖMEN

Kundrecensioner

Läs mer från några av våra senaste kundrecensioner