Redovisning

Vi på Evolve Redovisning specialiserar oss på att erbjuda heltäckande redovisningstjänster för små och medelstora företag, med fokus på att förenkla din ekonomiska administration.

Med vår expertis och personliga service får du mer tid att fokusera på din verksamhet, samtidigt som vi säkerställer att din bokföring, lönehantering och skatteplanering sköts med högsta noggrannhet och tillförlitlighet.

Snabbfakta om redovisning:

Vad är redovisning?

Redovisning är processen att systematiskt samla in, registrera, sammanställa och rapportera ekonomisk information om en verksamhet. Den ger en överblick över företagets ekonomiska ställning och resultat, vilket är avgörande för beslutsfattande och strategisk planering.

Vad menas med Intern och extern redovisning?

Med Intern redovisning syftar man på den ekonomiska information som används inom företaget för att stödja intern kontroll och beslutsfattande, såsom budgetering och kostnadskontroll. Extern redovisning är den ekonomiska rapportering som riktar sig till externa intressenter, såsom investerare, kreditgivare och myndigheter, och innefattar exempelvis årsredovisningar och finansiella rapporter.

Vad är skillnaden på redovisning och bokföring?

Bokföring är en del av redovisningen och innebär den löpande registreringen av företagets ekonomiska händelser, såsom försäljningar och inköp. Redovisning är ett bredare begrepp som omfattar bokföring, men även sammanställning, analys och rapportering av den ekonomiska informationen för att ge en helhetsbild av företagets ekonomiska situation och prestation.

Hur kan vi hjälpa er med redovisningen?

Vi på Evolve Redovisning kan hjälpa er med redovisningen genom att erbjuda en helhetslösning som är anpassad efter era specifika behov.

Våra tjänster inom redovisning inkluderar:

  • Digital Bokföring: Vi använder moderna digitala verktyg för att effektivisera och förenkla er bokföring. Detta sparar tid och minskar risken för fel.
 
  • Löneadministration: Vi tar hand om hela löneprocessen, från löneutbetalningar till rapportering till myndigheter, vilket säkerställer att allt sker korrekt och i tid.
 
  • Bokslut och Årsredovisning: Vi sköter bokslut och årsredovisningar, så att ni kan vara trygga med att all ekonomisk rapportering uppfyller lagkraven.
 
  • Skatterådgivning: Våra experter ger er råd om skatteplanering och ser till att ni följer aktuella skatteregler, vilket kan bidra till att optimera er skattesituation.
 
  • Ekonomisk Rådgivning: Vi erbjuder strategisk rådgivning som hjälper er att fatta välgrundade ekonomiska beslut för att främja företagets tillväxt och lönsamhet.
 
  • Konsulttjänster och Utbildning: För företag som vill hantera sin egen redovisning erbjuder vi konsultation och utbildning för att implementera effektiva och digitala arbetsmetoder.

Genom att anlita oss får ni mer tid att fokusera på er kärnverksamhet medan vi tar hand om den ekonomiska administrationen. Vår personliga och professionella service säkerställer att ni alltid har full kontroll och översikt över er ekonomi.

Team av redovisningskonsulter på Evolve

Varför ska man ta hjälp av en redovisningsbyrå?

Att ta hjälp av en redovisningsbyrå som oss ger många fördelar för ert företag. Här är några av de främsta skälen:

  • Tidsbesparing: Redovisning och bokföring kan vara tidskrävande. Vi kan hjälpa er med allt som rör redovisning, vilket ger er mer tid att fokusera på er kärnverksamhet.

 

  • Expertis och erfarenhet: Våra konsulter har specialiserad kunskap och erfarenhet inom ekonomihantering, vilket säkerställer att all löpande bokföring, momsredovisning, bokslut, löneadministration och deklaration sker korrekt och i enlighet med aktuella lagar och regler.

 

  • Minskad risk för fel: Genom att överlåta redovisningen till oss minskar ni risken för fel i bokföringen och rapporteringen, vilket kan bespara er från eventuella böter och juridiska problem.

 

  • Skatteoptimering: Vi erbjuder skatte- och affärsrådgivning som hjälper er att optimera er skattesituation och kan ge värdefulla råd om skatteplanering.

 

  • Bättre beslutsunderlag: Med korrekta och uppdaterade ekonomiska rapporter får ni en klar bild av företagets ekonomiska ställning, vilket underlättar informerade och strategiska beslut.

 

  • Skräddarsydda lösningar: Vi erbjuder tjänster som är anpassade efter era specifika behov och förutsättningar, inklusive allt annat inom redovisning efter era önskemål.

 

  • Digitala tjänster: Vi erbjuder digitala lösningar online och i mobilen, vilket gör det enkelt och smidigt att hålla koll på företagets ekonomi.

 

  • Rådgivning för ert företag: Ni kan alltid ringa er konsult för att få svar på frågor om företagsekonomi och få den hjälp med redovisning och bokföring när ni behöver den. Vi kan även hjälpa till med juridik och affärsrådgivning, vilket ger en komplett service för ert företags behov.

 

Genom att anlita Evolve Redovisning får ni tillgång till kompetens, trygghet och den tid ni behöver för att driva och utveckla ert företag framgångsrikt.

Vanliga frågor och svar om redovisning

Redovisning omfattar flera områden såsom ekonomistyrning, extern revision, finansiell redovisning och skatteredovisning. Ekonomistyrning handlar om att vidta åtgärder inom en verksamhet för att nå ekonomiska mål och förverkliga företagets strategi.

För att utföra redovisning bör du löpande bokföra (även kallat löpande bokföring) affärshändelser i grundbok och huvudbok. Kontanta in- och utbetalningar bör bokföras senast påföljande arbetsdag, medan övriga affärshändelser bör bokföras så snart det är möjligt. Det innebär att affärshändelser som inträffar under en kalendermånad bör bokföras senast under den påföljande månaden.

Intern redovisning fokuserar på den ekonomiska rapporteringen och analysen som sker internt inom företaget. Detta kan exempelvis vara ekonomisk planering, budgetering, och kostnadsanalys för att hjälpa ledningen att fatta informerade beslut.

Extern redovisning avser den ekonomiska rapporteringen och kommunikationen som riktar sig till externa intressenter såsom investerare, långivare och myndigheter. Det inkluderar upprättande av årsredovisningar, finansiella rapporter och andra dokument som syftar till att ge en transparent bild av företagets ekonomiska ställning och prestation mot externa parter.

K3 redovisning är en standard för finansiell rapportering som tillämpas av vissa företag enligt de svenska redovisningsreglerna. K3-standarderna är mer omfattande och detaljerade än de förenklade reglerna i K2 och ger en mer detaljerad bild av företagets ekonomi. De omfattar bland annat regler för intäktsredovisning, värdering av tillgångar och skulder samt presentation av finansiell information.

Förenklad redovisning är en form av redovisning som passar små företag med enklare ekonomiska strukturer. Det innebär vanligtvis en mindre detaljerad och mindre omfattande rapportering jämfört med mer komplexa redovisningsstandarder. Förenklad redovisning kan inkludera förenklade metoder för bokföring och redovisning av intäkter, kostnader och tillgångar för att minska den administrativa bördan för småföretag.

Löpande redovisning hänvisar till den kontinuerliga processen att registrera och dokumentera företagets ekonomiska transaktioner och händelser i realtid. Det innefattar bokföring av dagliga transaktioner, fakturering, betalningar och andra ekonomiska aktiviteter. Löpande redovisning är grundläggande för att säkerställa att företagets ekonomi är korrekt och uppdaterad.

Prata med oss om redovisning!

Du är varmt välkommen att kontakta oss för att bli kund, eller har frågor kring hur vi kan utveckla ditt företag.

OMDÖMEN

Kundrecensioner

Läs mer från några av våra senaste kundrecensioner